fbpx

DAR

Dramsko-glazbeni recital “Dar”, okrugli stol

Umjetnički dvosegmentni program “DAR” prvi je kazališni program za djecu i treći po redu uspješni ko-autorski projekt umjetnica Freeda Nere Immortelle/Nere Stipičević i Mie Melcher čije su prve izvedbe, pretpremijerna i premijerna, 5. i 6. svibnja 2023. godine održane u dvorani Narodnog sveučilišta Dubrava u Zagrebu.
Nesvakidašnje kazališno druženje formirano od dramsko-glazbenog recitala “Dar” (45’) i interaktivno-edukativnog okruglog stola (45’) namijenjeno je polaznicima osnovnih i srednjih škola, danas najizloženijoj skupini mladih od 12 do 18 godina kojima lažni prikazi života javnih osoba/influencera na društvenim mrežama postaju izvor brojnih frustracija te najčešće utječu na formiranje loše slike koju mladi imaju o sebi. U sklopu programa predviđeno je ispunjavanje online anonimne ankete čiji će se rezultati omogućiti bolje razumijevanje problematike s kojom se susreće prisutna publika.
Cilj projekta je potaknuti mlade da više, i na različite načine, razmišljaju o sebi kroz svoje jedinstvene darove/talente te ih ohrabriti da u donošenju odluka, od malih do velikih, uvijek slušaju taj svoj pritajeni glas koji je uvijek uz nas i baš kao naš najbolji prijatelj pokazuje nam naš jedinstveni i jedini ispravni put.
Autobiografskom pričom životnog puta jedne umjetnice i interaktivnom komunikacijom na temu kreativnosti, art terapije, usamljenosti i neshvaćenosti, program “DAR” trenutno je jedini umjetnički kazališni program u Zagrebu koji kroz dva školska sata uspijeva potaknuti adolescente da samovoljno svoju pažnju sa mobilnih aparata prebace na ono što se trenutno događa pred njima i oko njih.
Poznato je kako glazba, neovisno o jeziku, najlakše pronalazi put do mladih generacija, a kako izgleda naš način, pratite naše online službene stranice, dođite u NS Dubrava ili nas pozovite k sebi!

Autorice: Freeda Nera Immortelle/N.Stipičević, Mia Melcher
Tekst: Mia Melcher/Freeda Nera Immortelle
Režija/dramaturgija recitala: Mia Melcher
Glazba: Freeda Nera Immortelle
Kostimografija/Svjetlo: Mia Melcher
Izvode/Recital: Freeda Nera Immortelle, Tomislav Parmać
Izvode/Okrugli stol: Freeda Nera Immortelle, Sanja Drakulić/Mia Melcher/Petar Cvirn/Ivana Lulić

Grafički dizajn plakata: Ivana Radovniković Marković
Fotografije: Ana Šesto

Produkcija: Umjetnička organizacija SOBA2/Nera Stipičević i TeatruM /Petar Cvirn, Narodno sveučilište Dubrava, Ministarstvo kulture i medija RH

Premijera: 6. svibnja 2023. , Narodno sveučilište Dubrava, Zagreb

Predstava igra u NS Dubrava u Zagrebu, sezona 2023./2024.
https://kazalistedubrava.hr/dar/
Trajanje: 2 X 45’