fbpx

VOILÀ! - à la TRAVERSHE

Poetično-pripovjedački Koncertni program francuske šansone, 2021
Trajanje: 75′

Izvođači:
Nera Stipičević (F-N-I), Pripovjedačica/Pjevačica
Tomislav Parmać, Pijanist
Mirko Prišlin, Gitarist
Leopold Stašić, Violinist
Neven Šverko, Čelist

Produkcija: Umjetnička neprofitna organizacija “Soba2”

Jedinstveni kolaž program poznate francuske klasične i suvremene glazbe koji na autentično intiman, emotivan, teatralan i pripovjedački način izvode N.Stipičević/FreeDA Nera Immortelle (F-N-I) i sastav TRAVERSHE, podsjeća nas na važnost umjetnosti i njezinog ljekovito- katarzičnog utjecaja.

Glazbeni kvintet “TRAVERSHE” osnovala je 2021. godine multidisciplinarna umjetnica i producentica N.Stipičević/F-N-I kako bi iskazala divljenje i zahvalnost francuskoj kulturi koja joj je u autorskom izražaju pružila veliku podršku. Iskustvom međunarodne umjetničke rezidencije i stipendije grada Pariza/”Centre International des Récollets” (2013., 2018.) jača uvjerenje umjetnice da su međukulturna suradnja, tolerancija i uzajamno nadahnuće ključ uspješnog osobnog i profesionalnog razvoja pojedinaca, a slijedom toga i razvoja solidarnosti i empatije koja današnjem suvremenom svijetu i dalje nedostaje.

Termin Travershe (dalm. Pregače) zajednički je naziv za sve suradnike umjetnice F-N-I koji svakodnevno živeći svoju strast, svojim talentima služe i doprinose društvu. Odjeveni u pregače, Travershe promoviraju nužnost svakodnevnog kreativnog djelovanja pojedinca u svrhu održavanja njegovog mentalnog zdravlja.

“Naša počasna gošća u «Večeri francuske šansone» bila je izvrsna pjevačica/izvođačica Nera Stipičević. U pratnji pijaniste Jurice Karuze izvela je nekoliko francuskih šansona, dočaravajući atmosferu Pariza i rijeke Sienne koja je letjela između dva različita stila pjevanja: Lijeva obala i Desna obala. Svojim intenzivnim vokalom Nera je postigla izražaj bogatu dinamikom kontrasta, kao i teatralnost svakog pokreta, povećavajući u istom trenutku osjećaje opisane u šansonama i stvarajući autentične trenutke snažnih emocija kod publike.”

Damiano Cosimo D’Ambra, LA VOCE CULTURA DEL POPOLO

“Jučerašnjim riječkim koncertom »Voilà à la Travershe« prisutni su mogli uživati u izvrsnoj izvedbi umjetnice Stipičević koja je svojom izvedbom zaokruženom facijalnom ekspresivnošću te govorom poetičnosti pronosila emocije i poruke svake od pjesama koju je izvodila. Ljubav prema francuskoj šansoni koju gaji još od djetinjstva, dašak romantične francuske šansone i duh ulica starog Pariza kroz jedinstvenu i uvjerljivo »ispričanu« glazbenu priču umjetnica je uvjerljivim fraziranjem uspjela prenijeti publici. U tome joj je, dakako, pomoglo i glumačko iskustvo pomoću kojega je vjerno uspjela i oslikati brojna stanja i osjećaje koje određena pjesma donosi.”

Ervin Pavleković, NOVI LIST

Voila

DATUMI